maandag 10 januari 2011

Eerste schooldag

Vandaag was het de eerste dag van een nieuw semester voor de Finnen. Voor ons dus ook. We hebben nog geen les gehad, morgen wel. We hebben alle uitleg gekregen over de eerste weken en Niels heeft zijn examen ook afgelegd. Daarna hebben we ons huurcontract in orde gemaakt bij Sami Niemelä (onze kotbaas zeg maar). Dan zijn we maar iets gaan eten in de kantine van de school. Aardappelen met bolognaise saus, eens iets anders dan spaghetti bolognaise maar zeker wel te doen. We hadden onze lunchkaart al gekregen dus het kostte ons maar 1.45€ voor een vol bord eten.. We gaan daar nog veel zitten denk ik. Nog geen rendier vandaag op het menu (dat zou niet heel vreemd zijn moest dit wel zo zijn maar ik kijk er wel naar uit, haha). Het is wel heel opvallend dat Finnen veel melk drinken, een glas of 2 bij hun maaltijd is geen vreemd zicht hier..

Onze Chinese vriendin is al vertrokken, zonder afscheid te nemen... Ze heeft nog snel gestofzuigd en al haar eten laten staan in de kasten. Dat kunnen wij wel goed gebruiken want we zijn vandaag weer vergeten om naar de winkel te gaan.

Goed nieuws voor ons: als een les hier om 11u begint, begint ze pas echt om kwart na 11. Hopelijk moeten we hier geen gebruik van maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten