maandag 7 februari 2011

Syöte - Finnish survival trip

 We zijn vorige vrijdag en zaterdag op een korte uitstap geweest naar het ski-center Syöte. Zo'n 140km van Oulu of ongeveer 2u op de bus. We zijn er niet lang geweest maar het was wel de moeite om gezien te hebben.

 We zijn 's nachts het bos ingetrokken en daar was een grote tent/wigwam. Daarin konden we een vuurtje maken.
 Er was vannalles voorzien door Inkeri (onze lerares voor de Finse survival course). Ze had voor drankjes gezorgd. Het was wel echt heel koud buiten. Zelfs de drankjes waren aan het verdampen van de kou..

 Ze had voor ons ook sandwiches en grill-worsten voorzien. Normaal gezien hadden we hier ook pannenkoeken kunnen bakken maar doordat we de boter vergeten waren konden we hier geen pannenkoeken bakken.
 Het uitzicht was echt fantastisch

 De volgende dag zijn we 1.5u met sneeuwschoenen gaan wandelen in het bos. Het was zo'n -16° buiten en de wind maakte het vooral niet warmer. Dus hadden we onze dikste jeans aangetrokken... Te koud natuurlijk. Maar na heel wat gesukkel in de sneeuw krijg je het wel vanzelf een beetje warmer. Of kouder...





Sommigen hadden veel te kleine sneeuwschoenen gekregen, dat maakte het soms wel heel erg moeilijk om vooruit te geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten